Yardım edin! Bir vejetaryen yemek yemeye geliyor! Vejetaryenler için hızlı yemek pişirme rehberi

Yemek için gelen bir vejeteryanınız var. Zihniniz boş. Onları ne pişireceksin? Doğru yaptığını nereden biliyorsun? Tonlarca seçenek olduğunu söyleyeyim. Tek yapmanız gereken birkaç şeye dikkat etmek ve vejeteryan olsun ya da olmasın herkesin tadını çıkarması için bir fırtına pişireceksiniz. Bu ipuçlarını takip edin ve endişesiz bir zaman geçirin ve vejetaryen arkadaşlarınız hayran kalacak.

Sorma: balık yer misin?

Vejetaryenler, ister karada ister denizde yaşasınlar, hayvanları yemezler. Bu arada ne balık ne de başka bir deniz canlısı yemezler. Balık yiyip kendilerine vejeteryan diyen birçok insan olduğunu biliyorum. Ama değiller.

Bu, vejeteryanlar için bir sorundur, çünkü balık almak nadir değildir veya bir restoranda vejetaryen olarak adlandırılan tek seçenek balıktır. Balık yiyen insanlara pesketaryanlar denir.

Ve balık veya tavuk yiyen bir vejeteryanla karşılaşırsanız, onu düzeltmekten çekinmeyin. Bir gün sosisli sandviç yiyen ve ertesi gün vegan olduğunu iddia eden birine rastladım!

Sor: yumurta mı yoksa süt mü yersin?

Vejetaryenler yumurta ve günlük ya da diğerlerinden sadece birini yiyebilirler. Yumurta yiyorlarsa, gerçek serbest dolaşan yumurtaları kullanın. Bu, vejeteryan olsanız da olmasanız da mantıklıdır. Vejetaryen misafiriniz peynir yerse, hayvansal olmayan peynir mayası için etiketi kontrol edin.

Misafiriniz vegan olduğunu söylüyorsa yumurta, süt veya bal yemez. Neyse ki, birçok vegan alternatifi mevcut ve soya, pirinç, badem veya hindistancevizi sütünü yemeklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Tatlılara dikkat edin

Şimdi tatlı olarak lezzetli bir vejetaryen başlangıç ​​ve ana yemek yaptınız. Kolay değil mi? Sonuçta, bir tatlıda nasıl et olabilir? Aslında pek çok tatlı vejetaryen dostu değildir. Bunun nedeni birçoğunun jelatin içermesidir. Jelatin, muhtemelen yemek istemeyeceğiniz hayvansal yan ürünlerden yapılır. Jelatinin ne olduğunu ilk keşfettiğimde, vejeteryan olmadan önce bile, vücuduma ne koyduğumu öğrendiğimde şok olmuştum.

Kendi tatlınızı yapıyorsanız jelatin kullanmayın. Alternatifler mevcuttur, özellikle agar-agar. Tatlınız hazır ise malzeme listesine göz atın. Jelatin en çok jölelerde, şekerlemelerde, bazı kremlerde, keklerde, yoğurtta ve dondurmada bulunur. Ayrıca hayvansal yağlara da dikkat edin.

Vejetaryenler, herhangi bir yiyecek satın almadan önce daima içerik etiketlerini okuyacaktır. Dikkat edilmesi gereken en önemli şeyler şunlardır: jelatin, hayvansal yağ, hayvansal peynir mayası ve kırmız. Vejetaryenlerin dikkat ettiği bazı e-numaralar vardır, ancak sadece elinizden gelenin en iyisini yapabilirsiniz, bu yüzden çok fazla endişelenmemeye çalışın.

Yorum yapın