Constipatie begrijpen

Als er één gezondheidsprobleem is dat alle Amerikanen gemeen hebben, zou het ongetwijfeld constipatie moeten zijn. Ja, constipatie! Meer dan 90% van de Amerikanen heeft last van constipatie. Obstipatie speelt een belangrijke rol bij obesitas, wat tegenwoordig een Amerikaanse epidemie is.

De Engelse medische term “constipatie” is afgeleid van een Latijns woord constipare wat “samen opdringen” betekent. Mosby’s Medical Dictionary, 3e editie, p. 298.

Constipatie treedt op wanneer de ontlasting “opeengepakt” is in de dikke darm. Medisch gesproken wordt constipatie gedefinieerd als: Moeite met ontlasting of een onvolledige of onregelmatige passage van harde ontlasting. Er zijn veel oorzaken, zowel organisch als functioneel. Onder de organische oorzaken zijn darmobstructie, diverticulitis en tumoren. Een functiestoornis van de dikke darm kan optreden bij oudere of bedlegerige patiënten (personen) die niet reageren op de aandrang om te poepen. Ibid.

Het ding dat mentaal moet uitsteken met betrekking tot constipatie is “harde ontlasting”. Vraag: wat zou de ontlasting hard maken? Het is duidelijk dat de ontlasting zacht moet zijn. Zacht is het tegenovergestelde van het woord “hard”. Het tegenovergestelde van harde ontlasting is zachte ontlasting. Omdat harde ontlasting constipatie veroorzaakt, keert zachte ontlasting constipatie om. Basis wiskunde (gezond verstand)!

Wat zorgt er nu voor dat de ontlasting hard of verhard wordt? Antwoord: dieet in het algemeen en het Standard American Diet in het bijzonder dat overmatig vlees (geslacht dierlijk vlees/karkas), zuivelproducten (koe-snot/pus/slijm) en zetmeel (verstijvingsmiddel, lijm) bevat. En niet alleen vlees, zuivel en zetmeel zijn het probleem, maar het koken en verwerken ervan (naast fruit en groenten) vormt het grootste probleem, omdat koken (doden, veranderen) enzymen vernietigt (leven), vooral in plantaardig voedsel zoals zoals fruit, groenten, zaden, noten en granen.

Het is de enzymatische activiteit van levend (rauw) voedsel dat peristaltiek veroorzaakt. Peristaltiek is de golfachtige spiersamentrekkingen van het spijsverteringskanaal of andere buisvormige structuren waardoor de inhoud naar de opening (rectum) wordt gedwongen.

Als je voedsel kookt (dodt, verandert), dood je de enzymen met hitte. Enzymen worden vernietigd bij temperaturen boven 118°. Gekookt voedsel is DOOD VOEDSEL! Het is levenloos (enzymen). Als de dikke darm afhankelijk is van enzymen of enzymatische activiteit voor peristaltiek, hoe kun je dan een stoelgang verwachten van dingen die enzymen of enzymatische activiteit missen?

Dus gekookt voedsel is niet alleen vrij van enzymen, het is ook ontdaan van voeding (wat het echte doel is van het eten van voedsel). Gekookt, verwerkt en geraffineerd voedsel maakt de ontlasting hard. Vlees is veruit de grootste boosdoener die verharding van de ontlasting veroorzaakt. En voor mijn veganistische en vegetarische broeders die er zijn, maken gekookte, verwerkte niet-vleesstoffen de ontlasting ook hard. Natuurlijk zijn veganistische en vegetarische producten zachter voor het spijsverteringsstelsel in vergelijking met vlees, maar toch, een gekookt iets is een gekookt iets, ongeacht wat het is. Het is het koken alleen dat de grootste schade aanricht (waardoor constipatie ontstaat).

Het tegenovergestelde van gekookt voedsel is rauw voedsel. Eigenlijk wordt ook rauw voedsel gekookt, maar ze worden gekookt door de zon (zonnewarmte) en niet door synthetische hitte (fornuizen, magnetrons, elektrische ovens, enz.). Rauwe voedingsmiddelen zijn voedingsmiddelen op zonne-energie en zullen daarom energie naar je lichaam overbrengen, in tegenstelling tot gekookt voedsel dat je moe en vermoeid maakt en je zwaar maakt.

Rauwe groenten en fruit leveren natuurlijke vezels, die sterk ontbreken in het standaard Amerikaanse dieet. Vezels zijn geweldig voor de gezondheid van de dikke darm en het tegengaan van constipatie, omdat vezels zich ophopen in de dikke darm en slijmerig worden en de wanden van de dikke darm vegen, wat een zeer gunstige activiteit in de dikke darm is. Het zou elementair moeten zijn dat rauwe groenten en fruit de natuurlijke genezing zijn voor constipatie.

Vlees, zuivel en zetmeel (geraffineerde granen, bijv. pasta) [paste], brood, spaghetti, cakes, koekjes, donuts, enz.) in de dikke darm zitten en rotten en rotten. Het ergste dat u in uw dikke darm kunt stoppen, is vlees (gekookt of rauw) gevolgd door zuivelproducten, geraffineerde granen en complexe zetmelen. Het lichaam heeft 96 uur of vier dagen nodig om vlees gedeeltelijk te verteren, terwijl groenten en fruit slechts 4 uur nodig hebben om te verteren. Het is duidelijk dat het menselijk lichaam (na genetisch gemanipuleerd te zijn door de goden van Eden en zelfs na de zondeval) ontworpen was om fruit en groenten te consumeren. De meeste Amerikanen eten echter vlees (geslacht dierlijk vlees) vanwege de smaak (chemicaliën, zout, bloed en urine) en textuur van vlees en voor doeleinden van zogenaamde eiwitten (hoewel gekookt vlees 0% eiwit levert). We eten tegenwoordig voor smaak, gebaseerd op aantrekkingskracht en verslaving, en niet voor voedingsdoeleinden. Ik moet zeggen dat smaak niet het criterium is voor wat gezond is, maar voedingswaarde wel. Amerikanen “proeven” zichzelf dood om hun verdorven en vervuilde smaakpapillen te verzadigen.

Ik zou nalatig zijn om niet te vermelden dat gebrek aan drinkwater een rol speelt bij constipatie. Water helpt om de ontlasting zachter te maken en ook om de dikke darm gesmeerd te houden. Omdat water elektrisch is, stimuleert het ook de peristaltiek, net als rauwe groenten en fruit. Ook werken water en enzymen samen! Veel Amerikanen houden niet van drinkwater. Ze drinken onverstandig meer frisdrank, bier, melk en kunstmatig gearomatiseerde dranken dan water waarvan hun lichaam afhankelijk is voor een optimale gezondheid.

Obstipatie wordt gekenmerkt door harde, droge ontlasting, persen bij de ontlasting, pijnlijke ontlasting, opgezette buik en aambeien. En duidelijk genoeg duidt een uitstekende potbuik fysiek op constipatie.

Als je drie maaltijden per dag eet en niet drie keer per dag poept, heb je last van constipatie! Als je vele minuten op het toilet zit en je inspant tijdens het poepen en je ziet na het poepen alleen een krukje ter grootte van een erwt of kiezelsteentje op de bodem van het toilet, dan heb je last van constipatie.

Veel baby’s en baby’s hebben tegenwoordig helaas last van constipatie. Het doet me pijn om kleine baby’s en kinderen verstopt te zien zitten omdat ze niet weten hoe ze dit gevoel/probleem moeten overbrengen op de ouders, meestal de moeder. Het is zo’n ongemakkelijk gevoel voor ze. Chemisch bewerkte formules voor babymelk en graanproducten zijn aartsvijand bij constipatie bij zuigelingen en kinderen. Vanwege dit trieste feit heb ik een zeer effectief kruidenextract verzonnen, genaamd Children & Infant’s Laxative, dat echt de klus klaart en verlichting brengt voor baby’s en kleine kinderen. Het is zeer zacht voor het spijsverteringsstelsel en toch zeer effectief. U kunt echter veel luiers gebruiken nadat u een baby of jong kind deze formule heeft gegeven (Smile).

Ik raad ouders (voornamelijk moeders) aan om uw baby de eerste twee levensjaren geen graanproducten (graanproducten) te geven. Granen zijn te zwaar voor het spijsverteringskanaal van baby’s. En het is mijn standpunt dat geen enkele verstandige en liefhebbende ouder hun kostbare baby synthetische formule babymelk zou moeten of willen geven. Geef borstvoeding zolang het kan en maak dan je eigen melk van water, zaden/noten/haver/fruit (banaan, kokosnoot), ahornsiroop (graad B of C) en Irish Moss of Iceland Moss of een ander zeewier, want zeewier is een compleet voedsel bevat 100% mineralen, vitamines, sporenelementen en 60-70% bio-eiwit en is ook zeer zuurstofrijk.

En tegenwoordig gaan zwangerschap en constipatie hand in hand, maar het is niet natuurlijk voor een zwangere vrouw om constipatie te hebben. De twee grootste redenen voor zwangerschapsgerelateerde constipatie zijn slechte voeding en het consumeren van ijzertabletten of pillen van farmaceutische kwaliteit. Ik werk momenteel aan een boekje/artikel (en neem er mijn eigen tijd voor) getiteld The Perfect Pregnancy, dat is gebaseerd op de ervaringen van de eerste zwangerschap van mijn ex-vrouw met onze dochter Layla en mijn prenatale kruidenregime dat ik gebruikte.

Het gaat in op geboorteposities, thuisbevalling, juridische kwesties, dieet en voeding, constipatie, oefeningen (ademhaling/strekken/yoga), aromatherapie, eclampsie (toxiciteit), preventie van hoofdpijn, ischiaspreventie met chiropractische hulp, klassieke muziektherapie, massage en reflexologie, gebed en meditatie en affirmaties (voor een veilige bevalling en een gezonde baby) en het boekje zal ook ingaan op het tegengaan van onvruchtbaarheid en impotentie, naast diepgaande oefeningen en technieken die gebruik maken van bepaalde seksuele posities, edelstenen en elixers, magnetische pads, essentiële oliën, Oosterse mystieke/spirituele muziek en gebed en meditatie voor het verwekken van een ster- of sterrenkind (god of godin) op het vierde dichtheids- of dimensionale niveau bij fysieke aankomst.

Verder gaan,

Constipatie kan worden teruggedraaid of uitgeroeid door uw dieet te veranderen of aan te passen door vlees, zuivelproducten en gekookt zetmeel te schrappen of te verminderen en meer rauwe groenten en fruit te eten en meer water te drinken. Beweging (lichaamsbeweging) kan en zal ook helpen.

Professionele colonics en/of klysma’s (zelf thuis uitgevoerd) kunnen ook helpen om constipatie uit te roeien.

Pruimensap en pruimensap zijn ideaal bij het bestrijden van constipatie. Wanneer de dikke darm verstopt is, is dit het equivalent van een verstopping/stopzetting in uw gootsteen. Als je gootsteen verstopt is, bel je een loodgieter. Een loodgieter ontstopt een afvoer, net zoals pruimensap je dikke darm ontstopt. In het woord “loodgieter” vinden we het woord “pruim”. Hier is wijsheid!

En verreweg de beste hulp en remedie tegen constipatie zijn kruiden. Kathartische en laxerende kruiden zullen enorm helpen om constipatie uit te roeien. Kruiden zoals Senna (bladeren/peulen), Cascara Sagrada, Aloë Vera-hars, Rabarber, Mandrake, Bilwa, Glucomannan, Bibitaki, Wegedoorn en Jalapwortel zullen de peristaltiek stimuleren en versterken. Senna is een zeer krachtig Afrikaans kruid dat de dikke darm enorm zal ontstoppen en constipatie zal omkeren. In feite bevat Ex Lax-laxeermiddel van farmaceutische kwaliteit nu Senna.

Samen met de kruiden supra, vezels en slijmachtige kruiden zoals Psyllium Husks, Pamita, Venkel, Guar Gum, Acacia Gum, Haver, Irish Moss, Slippery Elm Bark en Kelp helpen constipatie uit te roeien door constant op te stapelen en de wanden van de dikke darm. Irish Moss is een zeer waardevol kruid (zeewier, oceaankruid) omdat het helpt bij de vorming van ontlasting. En in tegenstelling tot laxeermiddelen van farmaceutische kwaliteit, kun je niet verslaafd raken aan het gebruik van een kruid als laxeermiddel of voor laxerende doeleinden.

Met betrekking tot Psyllium Husks, raad ik af om veel Psyllium Husk alleen te nemen, omdat veel mensen verstopt zijn geraakt doordat ze er te veel van hebben ingenomen. Ik had deze ervaring zelf eind jaren negentig. Psyllium heeft een sterke ophopende activiteit en kan te veel ophopen in de dikke darm, waardoor u zich urenlang verstopt voelt. Daarom raad ik aan om Psylium Husk te gebruiken in combinatie met zeewier (Iers mos, Blaaswier) en een laxerend kruid (Senna, Cascara Sagrada, Rabarber).

DHERBS biedt vier prachtige en krachtige formules voor de dikke darm die constipatie zullen verhelpen of voorkomen: Darmverhuizer, Colon Conditioner, Sen-Fen en Intestinal Janitor.

Darmverhuizer is ideaal voor chronische constipatie. Het is een louterend (krachtig laxeermiddel). Colon Condition is een laxeermiddel. Het zal ook helpen bij constipatie, maar het is niet zo krachtig als Darmverhuizer. Het is voornamelijk een onderhoudsformule die de peristaltiek stimuleert, de dikke darm schoon houdt en grote, omvangrijke ontlasting naar voren brengt (log-stoorzenders). Het is ook veilig om tijdens de zwangerschap in te nemen om constipatie te verhelpen of te voorkomen. Sen-Fen is voor onmiddellijke verlichting bij constipatie. Het brengt ook omvangrijke ontlasting en veel van hen naar voren. Sen-Fen is samengesteld met venkelzaad en psylliumschil om het natuurlijke aangrijpende effect van Senna te voorkomen of te neutraliseren. Senna is zo krachtig dat het zelfs de ingewanden van dode mensen laat bewegen. Dit experiment is getest en geverifieerd. Darmconciërge is een vezelformule die natuurlijke vezels biedt. Omdat het bulkvormende kruiden bevat, zal het opzwellen en de wanden van de dikke darm schoon houden.

Constipatie is 100% omkeerbaar/geneesbaar en er is een overvloed aan natuurlijke remedies en hulpmiddelen om u te helpen bij het overwinnen van de Amerikaanse epidemie van constipatie.

Bedankt voor het lezen.

Dit artikel is een compliment van http://www.DHERBS.Com en Djehuty Ma’at-Ra, de Volkskruidkundige.

Kruidenlaxeermiddelen:

[http://www.dherbs.com/catalog/index.php?cPath=40&osCsid=89584fe2aa9d24a4e2cfe760d8322989]/>

Yorum yapın