5 dieetmythen ontmaskerd: begin op een gezonde manier af te vallen!

Dit kan het jaar zijn waarin je eindelijk die overtollige kilo’s kwijtraakt, een sterk, gestroomlijnd lichaam krijgt en je gezondheid een enorme boost geeft met een toewijding aan verstandig eten.

Maar om je gezonde gewicht te bereiken en te behouden, zul je veel dieetmijnenvelden moeten omzeilen. Er zijn zoveel voedingsmythen en modieuze ideeën dat je gemakkelijk zou kunnen eindigen met het saboteren van je inspanningen om gewicht te verliezen en je gezondheid in gevaar te brengen, zonder het zelfs maar te weten.

NIEUWSBRIEF:

Volgens de Health & Wellness Trends Database van het Natural Marketing Institute probeert 58% van de consumenten actief af te vallen om hun uiterlijk, gezondheid of beide te verbeteren.

MYTHE #1: JE MOET OP EEN DIEET GAAN OM AF TE VALLEN.

REALITEIT: De meeste diëten werken niet. In plaats van het nieuwste modieuze afslankprogramma te volgen, moet u gezonde, vetverbrandende gewoonten ontwikkelen en deze een onderdeel van uw dagelijks leven maken.

ONMIDDELLIJKE ANALYSE:

Atkins, Zone, Ornish… Hoe stapelen ze zich op? Een recente studie volgde de gewichtsverliesresultaten van zwaarlijvige mensen die een jaar lang populaire dieetplannen volgden. Om een ​​gezonde Body Mass Index (BMI) te bereiken, moesten de meeste proefpersonen 41,8 lbs verliezen. Aan het einde van 12 maanden verloren degenen met het Atkins low-carb-plan 10,4 lbs; Zone-matig-carb lijners verloren 3,5 pond; en Ornish vetarme lijners verloren 4,9 lbs. Bij alle drie de diëten begonnen de meeste deelnemers als klinisch zwaarlijvig… en eindigden ze als klinisch zwaarlijvig, met slechts een zeer bescheiden gewichtsverlies als gevolg van hun jarenlange dieetinspanningen. Bij alle drie de diëten ervoeren de proefpersonen het grootste deel van hun gewichtsverlies in de eerste twee tot zes maanden, en begonnen toen de meeste van hun verloren kilo’s terug te krijgen.

GOEDE GEZONDHEIDSTIP:

Het is gemakkelijk om ontmoedigd te raken over diëten als je de laatste trends blijft proberen… en faalt. De beste manier om blijvend gewichtsverlies te bereiken, is door redelijke, voedzame en plezierige veranderingen in uw leven op te nemen die u in de loop van de tijd kunt volhouden.

NIEUWSBRIEF:

Consumenten hebben het afgelopen jaar verschillende veranderingen in hun levensstijl doorgevoerd om hun gewicht onder controle te houden.

• Kleinere porties tijdens de maaltijd

• Kleine veranderingen in levensstijl aanbrengen

• Regelmatige en consistente lichaamsbeweging

• Kleinere, frequentere maaltijden eten

• Drastische veranderingen in levensstijl aanbrengen

• Werken met diëtist/voedingsdeskundige

MYTHE #2: DIEETVOEDING ZIJN EEN GROTE HULP OM GEWICHT TE VERLIEZEN

REALITEIT: Veel “vetarme” voedingsmiddelen bevatten verrassend veel suikers en calorieën. Dat komt omdat fabrikanten vaak suiker toevoegen om de verminderde smaak en textuur te compenseren die het gevolg is van het verwijderen van vet.

GOEDE GEZONDHEIDSTIP:

Geheimen van stiekeme suiker: een suiker met een andere naam is nog steeds suiker. Je “dieet”-voedsel kan toegevoegde suikers bevatten in verschillende gedaanten die je misschien niet herkent. Hier zijn enkele namen om te zoeken op de ingrediëntenlijst: bruine suiker, maïszoetstof, glucosestroop, dextrose, fructose, vruchtensapconcentraten, glucose, fructose-glucosestroop, lactose, maltose, moutstroop, melasse, sucrose, siroop.

Dus wat is een gewetensvolle dieter om te doen? Zoals altijd wordt de strijd om de Ardennen uiteindelijk gewonnen in de arena van calorieën. Controleer de voedseletiketten zorgvuldig op het totale caloriegehalte… zelfs als ze het merk ‘dieet’ of ‘vetarm’ hebben.

ONMIDDELLIJKE ANALYSE:

The Great Cookie Caper: Laten we de calorieën van een gewoon chocoladekoekje en een vetarm chocoladekoekje vergelijken. Het gewone koekje heeft 3 gram vet en 49 calorieën; het vetarme koekje heeft 2 gram vet en 45 calorieën. Een verschil van 4 calorieën zal je niet tegen de zomer in die bikini krijgen!

Aan de andere kant kunnen sommige vetarme keuzes uw calorie-inname aanzienlijk verminderen. Wil je cheddar kaas niet opgeven? Een ons gewone cheddarkaas heeft 6 gram vet en 114 calorieën; het vetarme gedeelte van dezelfde grootte heeft 1,2 gram vet en een indrukwekkend verminderde 49 calorieën!

NIEUWSBRIEF:

Wanneer het doel van gewichtsverlies is om hun gezondheid te verbeteren, lijken consumenten een evenwichtiger dieet te volgen (bijv. minder suiker, minder koolhydraten, enz.). In het afgelopen jaar hebben consumenten hun suiker-, koolhydraat- en vetinname vaker beperkt dan dat ze dieetvoeding/producten gebruikten om hun gewicht onder controle te houden.

MYTHE #3: JE MOET JEZELF VERhongeren OM GEWICHT TE VERLIEZEN.

REALITEIT: Ja, je moet je calorieën beperken om kilo’s kwijt te raken, maar het is niet nodig om te verhongeren. Je kunt slim voedsel kiezen dat je vult, niet uit – en je de hele dag verzadigd en vol energie houdt. Wat is uw beste gok voor het vullen van voedsel? Vezelrijk fruit, groenten, peulvruchten en volkoren granen. De meeste Amerikanen krijgen slechts de helft van de aanbevolen dagelijkse inname van 25 tot 30 gram voedingsvezels binnen, waardoor ze risico lopen op obesitas en tal van ernstige gezondheidsproblemen.

NIEUWSBRIEF:

• 46% van de consumenten kiest ervoor om vezelrijk voedsel te eten als onderdeel van hun plan voor gewichtsbeheersing.10

• Consumenten die minder koolhydraten eten om af te vallen, eten ook vezelrijk voedsel (66%) en doen regelmatig en consistent aan lichaamsbeweging (61%) om hun optimale gewicht te bereiken.

Vezels zijn er in twee soorten, elk met een eigen hoofdrol bij het beschermen van onze gezondheid en het bevorderen van gewichtsbeheersing. Oplosbare vezels lossen op in water en worden geassocieerd met het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het verlagen van cholesterol. Onoplosbare vezels of ruwvoer kunnen niet oplossen in water, maar kunnen wel water opnemen. Dit zorgt ervoor dat ze opzwellen, waardoor ze goede vulstoffen zijn die de gastro-intestinale functies verbeteren en de eliminatie versnellen. Door voldoende hoeveelheden van beide vezelsoorten te eten, profiteer je van hun volledige scala aan gezondheidsvoordelen. Oplosbare vezels: appels, citrusvruchten, peren, wortelen, uien, zoete aardappelen, pompoen, peulvruchten, linzen, gerst, haver, haverzemelen, havermout. Onoplosbare vezels: Kool, bieten, spruitjes, rapen, bloemkool, selderij, komkommers, courgette, tomaten, volkorenbrood, tarwegraan, tarwezemelen, rogge.

GOEDE GEZONDHEIDSTIP:

Hier zijn een paar ideeën om u te helpen meer volle granen in uw dagelijkse voeding op te nemen:

• Maak een volkoren pilaf met een mengsel van gerst, wilde rijst, bruine rijst, bouillon en kruiden. Roer voor een speciaal tintje geroosterde noten of gehakt gedroogd fruit erdoor.

• Probeer havermout of een geplette, ongezoete volkoren granen als paneermeel voor gebakken kip, vis, kalfskoteletten of aubergine-parmezaanse kaas.

• Vries overgebleven gekookte bruine rijst, bulgur of gerst in. Verwarm en serveer het later als een snel bijgerecht.

ONMIDDELLIJKE ANALYSE:

Decodeer het voedseletiket om hele granen te vinden

• Kies voedingsmiddelen die een van de volgende volkoren ingrediënten als eerste noemen op de ingrediëntenlijst van het etiket: bruine rijst, bulgur, grahammeel, havermout, volkoren maïs, volkoren haver, volkoren rogge, volkoren, wilde rijst.

• Voedsel met de woorden ‘meergranen’, ‘op steen gemalen’, ‘100% tarwe’, ‘gekraakte tarwe’, ‘zevengranen’ of ‘zemelen’ zijn meestal geen volkorenproducten.

• Kleur is geen indicatie van volkoren. Brood kan bruin worden door melasse of andere toegevoegde ingrediënten. Lees de ingrediëntenlijst om te zien of het een volkoren is.

MYTHE #4: VET MAAKT JE DIK

REALITEIT: Je lichaam heeft vet nodig om te functioneren. Vet voorziet je van energie, stelt je in staat belangrijke vitamines op te nemen en helpt bij de opbouw van celwanden en membranen door het hele lichaam. Onthoud jezelf niet van gezondheidsbevorderend, energieproducerend vet.

NIEUWSBRIEF:

41% van de consumenten heeft het afgelopen jaar een vetarm dieet gevolgd om op gewicht te blijven. En consumenten waren zwaar geïnvesteerd in het gebruik van vetarme voedingsmiddelen/dranken.

De truc is om het juiste soort vet te consumeren – en in de juiste hoeveelheden. Als je bent zoals de meeste Amerikanen, krijg je misschien veel te veel omega-6-vetzuren… en lang niet genoeg omega-3-vetzuren.

Het is gemakkelijk om overtollige hoeveelheden omega-6-vetzuren in te nemen omdat de gewone plantaardige oliën in het Amerikaanse dieet – zoals maïs-, saffloer- en zonnebloemolie – boordevol omega-6 zitten. Dat geldt ook voor vlees, melk en eieren. Helaas, als je grote hoeveelheden omega-6 binnenkrijgt, word je niet alleen zwaarder, dankzij het hoge calorische gehalte, kun je ook vatbaarder worden voor ontstekingen en verdikking van het bloed.

Omega-3-vetzuren zijn daarentegen moeilijk te verkrijgen. De reden dat u waarschijnlijk niet genoeg krijgt van deze gezondheidsbevorderende krachtpatsers, is dat veel fabrikanten ze verwijderen om producten vers te houden. U kunt uw consumptie van omega-3-vetzuren verhogen door te knabbelen aan sojabonen, walnoten, lijnzaad en luzerne, en door koudwatervissen zoals zalm, makreel en sardines aan uw menu toe te voegen.

ONMIDDELLIJKE ANALYSE:

Hier is een handige gids voor het verkrijgen van een gezonde vetbalans in uw dagelijkse voeding: Houd de totale vetinname tussen 20 en 35 procent van de calorieën, waarbij de meeste vetten afkomstig zijn van bronnen van meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetzuren, zoals vis, noten en plantaardige oliën.

GOEDE GEZONDHEIDSTIP:

Groene thee drinken, afvallen? De Chinezen waarderen groene thee al lang vanwege het opmerkelijke vermogen om de spijsvertering te bevorderen, de mentale vermogens te verbeteren en de lichaamstemperatuur te reguleren. Nu suggereert een intrigerende nieuwe studie in Japan dat groene thee ook een nuttige rol kan spelen bij het afvallen. Gedurende een periode van 12 weken dronk de ene groep mannen elke dag een fles thee met 690 mg catechines (uit groene thee), terwijl de andere groep thee consumeerde die slechts 22 mg catechines bevatte. De resultaten toonden aan dat de mannen die de thee dronken met hogere catechines een lagere Body Mass Index (BMI), lichaamsgewicht en middelomtrek hadden in vergelijking met de andere groep. Dus de volgende keer dat je een rustgevende kop groene thee schenkt, bedenk dan dat elke slok je lichaam kan helpen om vet af te breken, samen met alle andere voordelen ervan.

MYTHE #5: SLA HET ONTBIJT OVER OM UW DAGELIJKSE CALORIE-INNAME TE VERKLEINEN.

REALITEIT: Hoewel je misschien in de verleiding komt om je ochtendmaaltijd te missen om calorieën te besparen, tonen onderzoeken aan dat het overslaan van het ontbijt je dieetinspanningen kan saboteren. Een recente studie onderzocht de rol die ontbijtinname speelt op de body mass index en bestudeerde het effect van verschillende soorten ontbijten. Na aanpassingen voor geslacht, leeftijd en ras, toonden de resultaten aan dat mensen die verschillende soorten ontbijtgranen aten een lagere body mass index hadden dan degenen die vlees en eieren aten of degenen die het ontbijt oversloegen.

En voor meisjes is hier een fascinerende kijk op het sterke verband tussen een gezond gewicht en ontbijt: een recente analyse van overheidsgegevens over ontbijten bij tieners (12 tot 16 jaar) toonde aan dat de dunste meisjes het meest geneigd zijn om te ontbijten. Aan de andere kant van het spectrum slaan de meisjes met het meeste overgewicht het ontbijt het vaakst over.

Natuurlijk zijn niet alle granen gelijk gemaakt. U zult geen gewicht verliezen door uw kom vol te doen met suikerhoudende ontbijtgranen en deze vervolgens in volle melk te verdrinken. Kies een caloriearme, vezelrijke ontbijtgranen en beperk uw portiegrootte tot ongeveer 150 calorieën. Havermout is een uitstekende optie voor een bevredigende, vezelrijke start van je dag. En probeer het vruchtensap over te slaan en in plaats daarvan het fruit te eten.

Door een gezond, stevig ontbijt te eten, houdt u uw eetlust beter onder controle en bent u later op de dag minder vatbaar voor overeten.

GOEDE GEZONDHEIDSTIP:

Ontbijtbonus: Door vaker kleine maaltijden te eten, kunt u uw cholesterol verlagen. Britse onderzoekers ontdekten onlangs dat mensen die meer dan zes keer per dag aten, een lager cholesterolgehalte hadden (ongeveer 5%) dan degenen die één of twee keer per dag aten. De sleutel is om elke drie of vier uur kleine, gezonde maaltijden te eten.

Wie slaat het ontbijt over? Mensen die afvallen om hun uiterlijk te verbeteren, slaan vaker maaltijden over dan mensen die afvallen om hun gezondheid te verbeteren.

NIEUWSBRIEF:

Frequent gewichtsverlies kan de immuunfunctie beïnvloeden

Je weet al dat het volgen van rage diëten frustrerend, ongezond en ineffectief kan zijn, omdat het gewicht dat je verliest er elke keer weer bijkomt. Nu is er nog een reden om een ​​einde te maken aan het “jojo-dieet”-syndroom – het kan uw immuunsysteem in gevaar brengen. Onderzoekers bestudeerden een groep gezonde, te zware, postmenopauzale vrouwen en ontdekten dat hoe vaker de vrouwen 10 pond of meer waren afgevallen, hoe groter de onderdrukking van hun immuunsysteem.

OM HET SAMENVATTING: 5 DIEET MYTHEN BLOOTGESTELD

1. Vermijd rage diëten en concentreer je op het maken van gezonde veranderingen in je levensstijl.

2. Controleer de etiketten van vetarme ‘dieet’-voedingsmiddelen op stiekem toegevoegde suikers en een hoog caloriegehalte.

3. Vermijd dieetvernietigende hongergevoelens met vullende vezelrijke voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, peulvruchten en volle granen.

4. Voeg zalm, makreel, sardines en andere koudwatervissen toe aan je menu om

verhoog uw inname van gezonde omega-3-vetzuren.

5. Eet elke ochtend een heerlijk, caloriearm en vezelrijk ontbijt, zoals:

havermout met vers fruit

Yorum yapın